Cei de la Digi 24 scriau zilele trecute  un material din perioada gripei spaniole din 1919 în România  care ai zice că vorbește despre ceea ce se întâmplă astăzi la noi, similitudinile din cele două epoci fiind  uimitoare.

Iată ce scria celebrul ziar al acelor vremuri, ”Universul”, despre starea de asediu în care se găsea Bucureștiul , din cauza bolii infecțioase ce se împânzise la nivelul întregii planete…

Capitala duce lipsă de medicamente, în plină criză sanitară care se suprapune peste una politică, cauzată de organizarea alegerilor parlamentare în timpul decretării stării de asediu. În presă apar relatări despre fraude electorale comise de liberali iar Opoziția cere anularea alegerilor. În paralel, „bolile se întind” iar proprietarii de hanuri și restaurante sunt amenințați cu închiderea afacerilor dacă nu respectă măsurile impuse de guvern referitoare la „declararea boalelor molipsitoare”.

Așa arată tabloul României anului 1919, în plină pandemie de gripă spaniolă…De atunci până astăzi , parcă nu s-a schimbat nimic, nu credeți?

(Jurnal)