Runda cu numarul 8 din Liga I debutează vineri, 23 octombrie, cu partida dintre Gaz Metan Mediași și FC Botoșani si se încheie luni seară, cu meciul dintre FCSB și FC Hermannstadt.
Vineri, etapa a opta este inaugurată, de la ora 18.00, prin meciul dintre Gaz Metan Mediaș – FC Botoșani. Ambele echipe au fost învinse în runda precedentă, medieșienii de către Chindia Tîrgoviște, cu scorul de 1-0, în timp ce moldovenii au pierdut cu 2-1 meciul jucat împotriva lui CFR Cluj.
Favorita la titlu în acest moment, Universitatea Craiova, formație aflată pe primul loc, va întâlni pe „Ion Oblemenco” pe Academica Clinceni. Academica Clinceni, o formație ce s-a dovedit a fi incomodă în acest sezon pentru adversarii pe care i-a întâlnit, astfel că duelul se anunță a fi extrem de interesant.
Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19,30 are loc confruntarea dintre Astra Giurgiu si Politehnica Iași. 
Giurgiuvenii încearcă să obțină prima victorie din noul sezon și să mai strîngă câteva puncte, pentru că situația acestora a devenit destul de serioasă privind calculele pentru evitarea retrogradării.Va fi însă foarte greu deoarece știm cu toții cu ce probleme se confruntă astralii în această perioadă. Poli Iași se poate distanța de locurile periculoase în cazul unei victorii pe stadionul „Marin Anastasovici”.
Duminică seară vom avea unul dintre meciurile interesante din această etapă. CFR Cluj se deplasează în Ilfov, pentru meciul cu Voluntari.
Ultimul meci al etapei a 8-a din Liga 1 se joacă la București, unde FCSB primește vizita celor de la FC Hermannstadt. Partida se anunță extrem de interesantă prin prisma rezultatelor celor două formații, dar mai ales a formei pe care cele două o traversează, valoarea lotului dând-o, în aceste condiții, favorită la victorie pe FCSB.
Programul etapei 8 din Liga 1:
Vineri, 23 octombrie
Ora 18.00 Gaz Metan Mediaș – FC Botoșani
Ora 21.00 Universitatea Craiova – Academica Clinceni
Sâmbătă, 24 octombrie
Ora 14.00 UTA Arad – Chindia Târgoviște
Ora 19.30 Astra Giurgiu – Politehnica Iași
Ora 21.45 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Dinamo
Duminică, 25 octombrie
Ora 18.45 Viitorul Constanța – FC Argeș
Ora 21.30 FC Voluntari – CFR Cluj
Luni, 26 octombrie
Ora 21.00 FCSB – FC Hermannstadt