Cu câteva zile în urmă au fost puse în funcțiune aparatele primite ca donație de Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu. Cine este autorul actului caritabil…

0
775

La sfârșitul anului trecut, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, binecunoscuta societate Romgaz a făcut o generoasă donație, către Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, în valoare de 500.000 RON!

Este vorba despre  dotarea secției de Terapie Intensivă, cu 3 aparate destinate ventilației mecanice de ultimă generație, marca Dräger SAVINA 3000. Valoare acestei investiții  este  de 352.716 RON.

Aparatele au  beneficiat în același timp de instalare și instructaj oferit de inginerii aceleiași firme, ele devenind funcționale începând cu date de 10 ianuarie 2023.

Ventilatia mecanica,  se foloseste de obicei atunci cand persoanele sunt sub anestezie generala (în stare de inconstiență) în timpul operațiilor, pentru persoanele bolnave critice care se afla în unitatile de terapie intensiva (UTI) si, în ambulatoriu, pentru unele persoane care nu pot respira singure. Ele se folosesc totodată pentru a îngriji persoanele care au nevoie de ventilare mecanică (vezi bolnavii grav de Covid).

Restul sumei donate de firmă a fost folosită pentru achiziția de tărgi moderne radio-transparente.

Un gest extrem de util care ar putea fi repetat și de alte societăți, capabile să vină în sprijinul Spitalului județean Giurgiu, respectiv  să îi ajute pe cetățenii acestei comunități, ce apelează la serviciile medicale ale acestui Spital .

(Jurnal)