duminică, februarie 5, 2023
Acasă Actualitate Un liberal propune desfințarea graniței dintre România și Bulgaria…!

Un liberal propune desfințarea graniței dintre România și Bulgaria…!

0
661

Liberalul Marian Jean Marinescu  precizează că a formulat deja o solicitare către Comisia Europeană pentru desființarea graniței dintre România și Bulgaria. 

Am întrebat-o pe doamna comisar (comisarul european Ylva Johansson – n.red.) ce părere ar avea despre un mic Schengen? O zonă de liberă circulație denumită Calafat-Vidin sau Giurgiu-Ruse…

Deci România și Bulgaria să desființeze granița dintre ele. Eu cred că asta ar fi o palmă mult mai tare, dar o palmă frumoasă. Deci noi desființăm frontiereleoricum avem frontierele externe securizate, de ce să mai ținem camioanele la graniță? ”, spune Marian-Jean Marinescu.

Dacă propunerea este sustenabilă sau nu, este dificil de evaluat,  fiind un scenariu ce ar avea consecințe în plan economic, politic, diplomatic și financiar.

Este imposibil de crezut că se va accepta  având în vedere că înainte de asta,  a fost imposibil de  realizat  un proiect cu mult mai simplu, cel de desfințare a taxelor de pod pentru cetățenii din Giurgiu și Ruse, respectiv realizarea unei treceri mai facile  a frontierei pentru locuitorii din Giurgiu si Ruse. O propunere pe care a susținut-o, vreo doi ani  și cotidianul nostru, ce solicita chiar  și o listă cu semnături din partea giurgiuvenilor în acest sens…

Cu atât mai greu va putea fi acceptat un proiect de o asemenea anvergură, ce poate avea efecte majore la nivel local, național cât și european!

(Jurnal)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com