Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 24.11.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 3.691;
  • cazuri vindecate și externate – 2.347;
  • în carantină la domiciliu – 986 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 571 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 13.724 de persoane, dintre care 147 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

Menționăm că la data de 23.11.2020, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 87 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 20.11.2020, decesul producându-se la domiciliu.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 47.

La ora actuală, sunt 1.297 de cazuri active, dintre care 726 spitalizați și 571 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 23 noiembrie a.c., 140 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 17 polițiști locali au desfășurat 67 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

        Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 23.11.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 33 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

        De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

        În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 107 apeluri “112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport către și de la unități spitalicești.

        Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Moșteni, Ulmi, Căscioarele, Cosoba, Drăgăneasca, Florești, Stoenești, Vânătorii Mici, Bucșani, Obedeni, Vadu Lat, Mihăilești, Novaci, Hobaia, Ogrezeni, Malu Spart, Bolintin Vale, Crivina, Tântava, Grădinari, Bolintin Deal. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.