După ce județul nostru a fost trecut pe lista celor în care, în 24 de ore, nu s-a înregistrat niciun caz pozitiv, iată ca duminica, 2 august, au fost raportate trei cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, cifra totală ajungând la 407 persoane pozitive. Numărul cazurilor vindecate și externate este de 311; în timp ce în carantină la domiciliu se află 411 persoane. De asemenea, în carantină instituționalizată se află 4 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 36 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 4.966 persoane, dintre care 63 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 01 august a.c., 129 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 56 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 8 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 13 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 11 jandarmi au executat misiune de asigurare a măsurilor specifice pe timpul instituirii carantinei zonale și a zonei de protecție asupra localității Cartojani;
  • 7 jandarmi planificați în acțiune punctuală pe raza municipiului Giurgiu, pentru verificarea respectării prevederilor legale privind măsurile de distanțare și protecție sanitară în contextul COVID-19;
  • 4 jandarmi planificați în acțiune, în cooperare cu I.P.J. Giurgiu, pentru punerea în aplicare a măsurilor stabilite de prevenire/limitare răspândire a COVID-19;
  • au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, dintre care:
    3 avertismente scrise au fost aplicate la legea 55/2020 și
    2 amenzi la legea 61/1991 (în valoare de 3000 lei). 

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 13 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 6 misiuni de transport la și de la unități spitalicești.