În ciuda disponibilității conducerii Inspectoratului de Frontieră Giurgiu, a relației calde pe care o avem cu reprezentanții acestei instituții , sunt angajați  care sub pretextul regulamentului,  fac uneori tot felul de abuzuri, mergând chiar până la umilirea cețățenilor  aflați în tranzit prin acest punct de frontieră .

Un astfel de incident s-a petrecut  miercuri,  12  Septembrie  prin punctul de Frontiera Giurgiu,   în jurul  orei 17.00 , când    un autoturism cu număr de Giurgiu, având  două doamne la bord,  cu vârsta în jur de 40 de ani , trecea  Podul peste Dunăre,  spre Russe . Conform timpilor de așteptare menționați pe portal, nu s-a așteptat mai mult de   20 de minute. 

La întoarcere, în  jurul orei 18.30,  timpii de așteptare   s-au prelungit însă inexplicabil , la aproximativ  50 de minute!

  Dorind să cunoască motivul pentru care s-a întârziat  atât de mult, în condițiile în care numărul  autoturismelor nu era foarte mare la momentul când s-a intrat în  Punctul de Trecere Frontieră Giurgiu,  una dintre cele două  doamne- din autoturismul indicat mai sus – a întrebat ce anume justifică un timp de așteptare atât de mare. Vizibil iritat  de îndrăzneala doamnei – după cum ne-au povestit cele două persoane –   pecetefistul a  justificat nervos că acestea sunt procedurile și  pentru a demonstra că ele pot  dura cât ”vrea mușchii lui!”, în mod discreționar a solicitat  talonul mașinii  deși autoturismul  avea număr de Giurgiu și se afla déjà în calculatorul funcționarilor  punctului de Frontieră.

Ba mai mult de atât, pentru ca mitocănia să fie maximă , pecetefistul a solicitat și un control de rutină,  cotrobăind prin portbagajul mașinii celor două femei sperând că va găsi (chipurile!), ceva cu care să le închidă femeilor,  gura, de tot.

În felul acesta salariatul IJPF Giurgiu, plătit din banii noștri cât și a celor două doamne,  a încercat mai întâi să demonstreze că frontiera e a lui  și mai apoi că timpul de așteptare este direct proporțional cu  simpatia sau antipatia sa față de cetățenii ce trec prin acest punct. Că el e ”jmecher!”       

Cu siguranță vor fi salariați ai acestei instituții, la fel de bolnavi de suprasuficiență, care după ce vor citi aceste rânduri  vor susține că Regulamentul  le cere să se comporte astfel.

Noi considerăm  însă – așa cum ne declarau cele două giurgiuvence – că a fost cu siguranță un abuz , căci în timp ce  autoturisme cu număr de înmatriculare străin sau al unor alte județe nu li s-a solicitat absolut nimic , celor două  giurgiuvence pecetefistul zelos mai avea nițel și le desfăcea și mașina, bucată cu bucată.

În concluzie două giurgiuvence ce  nu par  deloc  periculoase la trecerea la Ruse ,  devin deodată extrem de suspecte  la întoarcerea acasă,  doar pentru faptul că au avut îndrăzneală să solicite precizări privind timpul de așteptare, mult mai mare decât cel indicat pe portal!!

În consecință…domnule  Florin Răboj (șeful IJPF Giurgiu- n.red.),  în timp ce majoritatea ofițerilor din cadrul Inspectoratului au un comportament  exemplar, după cum am constatat la rândul nostru,  atunci când am trecut prin frontiera Giurgiu, sunt câțiva mitocani pe care promitem să îi dezvăluim curând , oferindu-vă și momentele lor de abuz , dus până la extaz,  în imagini luate cu camera ascunsă.

Și fiți siguri că filmulețele  cu acești indivizi vor ajunge direct pe masa   șefilor de la Capitală , evident cu solicitarea transferului lor într-o frontieră unde cetățenii nu se lasă umiliți ca cele două giurgiuvence . Ce ziceți , de provocarea noastră?

(Jurnal)