Scriam cu câteva zile în urmă un material intitulat ”Mestecenii din Gara Giurgiu, umbriți de interesele comerciale ale „unora”, în care precizam că un proiect al fostului primar Nicolae Barbu, prin care tinerii căsătoriți erau invitați să planteze cu această ocazie ,câte un arbore, într-o zonă, adiacentă Gării oraș, între timp a fost abandonat, aparent fără nicio justificare.

Ne întrebam în același material care a fost cauza abandonului acestui proiect și totodată de ce pe acest teren a apărut între timp o spălătorie auto care nu numai că a generat suspiciuni cetățenilor, dar și un oarecare inconfort, datorită imaginii sordide create de această investiție total inadecvată ca localizare.

La puțin timp după apariția materialului fostul primar, Nicolae Barbu a venit cu o explicație și precizări pe propriul Facebook, cităm:

 ”Terenul unde este spălătoria aparține unei persoane căreia i-a fost reconstituit dreptul de proprietate și prin schimb a primit acel teren. De către cine? Lucian ILIESCU. Când? 2010. De ce s-a oprit plantarea pomilor pentru tinerii căsătoriți? Nu au mai fost interesați de plantare.”

 Un răspuns pertinent, ce însă nu elimină întrebarea cum oare Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Giurgiu, pe ”stil nou”, ce avea un cuvânt de spus în amplasarea oricărui obiectiv comercial, a avizat totuși deschiderea unei ”spălătorii” pe acest teren, domnul primar Barbu?

Mergând mai departe cu suspiciunile, am fi curioși să aflăm, cine e ”bibicul” ce a deschis acest factor generator de mizerie, la doi pași de centrul Municipiului și dacă s-a ținut cont de faptul că Legea retrocedării trebuie să urmărească restaurarea pe poziție a terenului, iar înlocuirea acestuia, ca variantă alternativă, trebuia să țină cont ca cele două terenuri să aibă aceeași valoare de piață, același tip de vad comercial, astfel încât instituția, în cazul de față, Primăria Giurgiu, să nu fie prejudiciată patrimonial.

După cum observăm, din precizările fostului primar Nicolae Barbu, fantoma lui Lucian Iliescu, continuă să ne bântuie!