Colegiul Național „Ion Maiorescu”: 100% rata de promovabilitate la Evaluarea Națională și singura medie de 10 din județ la BAC 2022

0
2003

Colegiul Național „Ion Maiorescu” are cu ce se lăuda la finalul acestor sesiuni de examinare, fie că este vorba de „Evaluarea Națională” a elevilor de clasa a VIII-a, sau de examenul de Bacalaureat susținut de elevii claselor a XII-a.

După sesiunea de contestații a Bacalaureatului, rata de promovabilitate pentru absolvenții seriei curente a fost de 90%, situându-se cu mult peste media județeană sau națională. Colegiul are și singura medie de 10 (zece) la bacalaureat, a lui Alin Similea de la clasa a XII-a A, profilul de matematică informatică.

Tot în această sesiune a bacalaureatului, s-au obținut 32 de note de 10 ( zece) la diferite discipline de învățământ.

Pentru candidații care nu au reușit promovarea examenului de Bacalaureat 2022 în sesiunea de vară, aceștia se pot înscrie în sesiunea de toamnă a examenului de BAC 2022, când probele scrise vor fi susținute înaintea celor orale. Înscrierile pentru sesiunea de toamnă se vor face în perioada 18-25 iulie 2022. Probele scrise vor avea loc între 16 și 19 august 2022, iar primele rezultate vor fi afișate pe 31 august 2022”, ne preciza directoarea colegiului, Corina Anton, cu speranță că rata de promovabilitate va mai crește.

Referitor la rezultatele obținute la examenul de Evaluare Națională, Corina Anton ne spunea cu reală mândrie: „avem o rată de promovabilitate de 100%, media generală a celor 61 de elevi fiind de 8,15. Așteptăm rezultatele după repartizarea computerizată și atunci vom vedea și rezultatele în funcție de obțiunile alese”.

Mai trebuie precizat că toate cele 50 de locuri ale claselor a V-a au fost ocupate integral, suplimentându-se cu două locuri numărul propus inițial de colegiu.

Astfel, 52 de boboci vor începe din toamnă frumosul drum al cunoașterii pe băncile renumitului liceu giurgiuvean.

Îi felicităm pe toți elevii care au promovat sau absolvit examenele vieții, urându-le o vacanță binemeritată și de ce nu, baftă la examenele pe care le vor susține la facultățile unde doresc să acceadă începând cu această toamnă. Nu trebuie să uităm nici cadrele didactice care au avut rolul lor în obținerea acestor rezultate meritorii.

(Ana Magheru)