Reluăm, din această lună, un proiect mai vechi al publicației noastre, legat de prezentarea aleșilor locali. Cel care deschide noua serie este liderul de grup al consilierilor locali liberali, Gheorghe Gâdea.

S-a născut la data de 6 martie 1957, în satul Vieru, comuna Putineiu. Este absolvent al Liceului Industrial de Construcții Giurgiu (actual Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan”), fiind, în 1977, prima promoție de 5 ani. Au urmat cursurile universitare, alegând o specializare cu totul diferită – filosofia. Căsătorit, tata a doi fii – Adrian (36 de ani), contabil și Alexandru (29 de ani), care activează în domeniul privat, consilierul local liberal Gheorghe Gâdea se consideră un om împlinit.

Pus să vorbească despre el, despre activitatea profesională, Gheorghe Gâdea recunoaște, cu un zâmbet pe care i-l ghicesc din spatele măștii:

„Nu prea îmi place să vorbesc despre mine…este lucrul pe care îl urăsc cel mai tare! Dar, dacă insistați…Am debutat ca professor de filosofie la școala din comuna Gogoșari, în anul 1983, anul absolvirii facultății. Timp de doi ani am rămas acolo și, până în anul 1994, m-am întors la liceul ce m-a avut ca elev, de această data de partea cealaltă a catedrei. În paralel, am predate la liceul de Chimie din municipiu, și, din 1995, m-am reorientat, devenind ofițer operativ în cadrul Serviciului de Informații Externe. Aici am activat până în anul 2008, anul trecerii mele în rezervă!”.

În politică a intrat prin anul 2010, când, o întâmplare generate de activitatea sa de profesor, l-a adus în fața unei provocări: fostul său elev, actualul senator Toma Petcu (la acea vreme copreședinte ALDE Giurgiu), i-a propus să intre în politică. Pe vremea aceea, Toma Petcu era președintele Organizaţiei Municipale a PNL Giurgiu şi începuse o muncă de reorganizare în cadrul partidului, având nevoie de o persoană cu capacităţi organizatorice, tenace şi perseverentă.

„Astfel, am decis să-i vin alături şi să-i accept propunerea de a deveni secretarul Organizaţiei Municipale, o muncă deşi uşoară la prima vedere, nu este deloc aşa. Din 2010 până în 2012 am reuşit, din această funcţie, alături de colegii mei, să punem bazele unei structuri organizatorice şi unei echipe extrem de puternice şi de unite la nivelul Organizaţiei Municipale a PNL Giurgiu. Regretul meu este că aceasta s-a destrămat în 2013, cea mai mare parte alegând să îl urmeze pe Toma Petcu în PLR. Din 2013 până în 2015 am activat tot ca secretar de Organizaţie Municipală în cadrul PLR Giurgiu, iar din 2015, am deţinut aceeaşi funcţie în cadrul ALDE Giurgiu, formaţiune ce a luat naştere din fuziunea PLR cu PC. Revenind la motivele ce m-au determinat să pătrund în politică, vă mărturisesc că aveam un acut sentiment al inutilităţii după pensionare, după retragerea din viaţa profesională activă şi am decis că pot şi vreau să schimb ceva în bine în propria-mi viaţă, dar mai ales a celorlalţi”

 În urmă cu un an, mai exact la începutul anului 2020, întreaga organizație ALDE Giurgiu a revenit în PNL, astfel că și Gheorghe Gâdea a revenit în familia liberală. Pe de altă parte, acesta recunoaște că, de fapt, a fost liberal tot timpul!

Fiind la al doilea mandat de consilier local, Gheorghe Gâdea are, deja, experiența comunicării permanente cu electoratul. Astfel, ca și până acum, principala doleanță a alegătorilor este legată de crearea de locuri de muncă.

„Tot mai mulți giurgiuveni sunt nevoiți să găsească o soluție, astfel că migrează, din punct de vedere al locului de muncă, spre Capitală. Alte probleme semnalate de locuitorii municipiului sunt cele legate de infrastructură, probleme ce trenează de foarte mult timp. Au mai rămas zone în care lucrurile nu sunt tocmai așa cum ar trebui să fie. Aceste zone sunt prinse în proiecte, în diverse stadii, astfel că am speranța ca în acest mandat să finalizăm toată această problematică. Să dea Dumnezeu să accesăm fonduri europene pentru finalizarea acestor proiecte. Muncesc alături de colegi pentru a reuși acest lucru, și, în calitatea mea de lider de grup, vă pot spune că trebuie, întotdeauna, să găsești calea de mijloc în comunicare! Avantajul cel mare este că avem o echipă tânără, entuziastă!”.

Un proiect de suflet al consilierului liberal Gheorghe Gâdea este unul în care nu este implicată doar primăria, ci și alte entități.

„Este un proiect de anvergură, legat de Dunăre, de modernizarea și crearea unui adevărat Port la Dunăre, despre decolmatarea Dunării, lucruri care vor avea drept consecințe crearea de locuri de muncă, un alt trafic pe fluviu care să aducă venituri la bugetul local, deci este un proiect extrem de important. Este un proiect pe care ni l-am asumat la nivel de filială teritorială, având și șanse mari de reușită, întrucât la Senat îl avem pe domnul Toma Petcu, în calitate de președinte al Comisiei de Transport, iar la Camera Deputaților îl avem vicepreședinte al unei aceleiași comisii de Transport pe domnul Alexandru Andrei, astfel că avem toate premisele reușitei acestui important proiect”.

Cum este consilierul Gheorghe Gâdea în viața de zi cu zi? Este un om normal (deși cu greu s-a lăsat convins să povestească despre el), perseverent, tenace, riguros, perfecționist, uneori poate prea sâcâitor. Îi place să citească, în special istorie, paginile de facebook de profil fiind cel mai des accesate din acest punct de vedere.

(Jurnal)