BOMBĂ ECOLOGICĂ! Un giurgiuvean și-a transformat curtea și locuința într-o veritabilă groapă de gunoi!

0
796

Situată pe Bdul Mihai Viteazul, „la stradă”, locuința unui giurgiuvean s-a transformat, în ultimele luni, într-o veritabilă groapă de gunoi. Culmea este că la locuința acestuia s-a mai intervenit, în urmă cu circa un an și jumătate, mai exact în luna iunie a anului 2019.

Mai exact, pe data de 11 iunie 2019, angajați ai Poliției locale, ai Gărzii de Mediu, Direcției pentru Sănătate Publică, ai operatorului de salubritate ROSAL GRUP, și ai instituțiilor din subordinea MAI (Jandarmerie și Poliție) au acționat, încă de la primele ore ale dimineții, la domiciliul unui giurgiuvean care, în decurs de mai mulți ani, a adunat în curte o cantitate impresionantă de deșeuri de toate felurile, transformând zona într-o adevărată bombă ecologică.

S-au ridicat, la acea vreme, 7.3 tone de deșeuri, la acțiune participând 10 angajați ai SC Giurgiu Servicii Publice SA, două autocamioane de câte 9 mc fiecare.

În urma unei sesizări, în format electronic, adresată Domnului Primar al Municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu și retransmisă Direcției Poliției Locale Giurgiu, vecinii imobilului cu nr.41, situat în Giurgiu, B-dul. Mihai Viteazul, ni s-a adus în atenție faptul că de ani buni, proprietarul imobilului susmenționat B. C., depozitează în curtea proprie, deșeuri adunate de la pubele de gunoi, aspectul și mirosul degajat fiind greu de suportat dar această curte a devenit un focar de infecție.

Poliția Locală a luat măsuri legale împotriva numitului B. C. încă de acum un an, au fost întocmite Note de Constatare prin care acesta a fost somat să igienizeze curtea imobilului dar acesta nu s-a conformat. După îndelungi discuții, am reușit să îl convingem să își dea acordul pentru evacuarea deșeurilor”, declara, la vremea respectivă, directorul adjunct al Direcției Poliției Locale Giurgiu, Mihăiță Penciu.

La o diferență de aproximativ un an, situația s-a repetat, la același individ apărând, din nou, deșeuri ce au creat vecinilor același disconfort. De aproximativ o lună de zile, autoritățile locale au demarat, din nou, procedura pentru ridicarea gunoiului de la numitul B.C.

„De această dată, ne vine în sprijin Legea 275/2020, aprobată în luna noiembrie, care prevede modificarea de măsuri de gospodărire a UAT-urilor. Astfel, se conferă autorității teritorial-administrative – Primarul localității – dreptul de a interveni pe domeniile private pentru salubrizare și pentru igienizare atunci când proprietarul nu permite. Se obține o Ordonanță Președențială prin care se poate interveni. Avem nevoie și de un act administrativ al Consiliului Local, sperând să se intervină curând. Individul respectiv nu ne permite să intrăm pe proprietatea lui, spunând că aceea este munca lui, că el face bani, iar acele deșeuri au o anumită valoare. La vremea respectivă, când am mai intervenit, l-am „păcălit”, și am făcut curățenie”, a mai precizat directorul adjunct al Direcției Poliției Locale Giurgiu.

Din informațiile deținute până la acest moment  B. C. este cunoscut cu antecedente penale, în trecut fiind condamnat.

Din păcate, având în vedere faptul că toată procedura este una de durată, vecinii lui B.C. vor mai avea de așteptat, și, totodată, de suportat inconvenientul legat de „depozitul de deșeuri ad-hoc” de pe Bulevardul Mihai Viteazu.

(Jurnal)