Măsurile impuse de unele state ale Europei pentru contracararea Pandemiei i-a inspirat pe escroci, care au încercat să stoarcă ceva bani și din acest lucru.  Este știut faptul că la acest moment, cele mai aspre condiții sunt impuse celor  care vin din Marea Britanie, pentru că  cetățenii ce vor să intre în România trebuie să prezinte un test anti-COVID negativ . Așa că escrocii s-au pus pe treabă…!

O jurnalistă de la noi din țară, scrie despre faptul că în grupurile de români care trăiesc în Marea Britanie a văzut mai multe anunțuri pe facebook ale unor persoane care se oferă să emită certificate cu rezultate negative ale testelor anti-COVID,  evident contra cost!

 Deși este vorba despre o fraudă, jurnalista spune că au fost situații în care unele persoane ce nu au fost lăsate să intre în România pentru că nu aveau un test medical, s-au întors ,  după 30 de minute , cu un certificat, cel mai probabil fals.

Iată de ce polițiștii au înăsprit controalele, declarând că vor fi din ce în ce mai vigilenți în acest sens. Astfel de cazuri de persoane ce au prezentat certificate false, nu sunt izolate, ele  fiind întâlnite și pe aeroporturile  din Franța.

(Jurnal)