Marți, staff-ul PNL Giurgiu a avut un dialog cu conducerea DISTRIGAZ în vederea concretizării racordării localităților județului la rețelele naționale de transport gaz metan

0
519

Astăzi, 12 ianuarie la Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, preșeintele PNL Giurgiu, însoțit de senatorul Toma Petcu și președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu  au avut o întâlnire cu directorul general Transgaz, Sterian Ioan și cei din conducerea tehnică a instituției pentru concretizarea racordării localităților din județ la rețelele naționale de transport a gazului metan.

După cum declara pe pagina sa de facebook, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, Județul Giurgiu a primit o veste bună întrucât în această perioadă a fost semnat contractul de lucrări pentru gazoductul Podișor- Tuzla. Gazoductul va tranzita aproximativ 100 de kilometri prin județul nostru și va putea să asigure cantitățile necesare și în partea de sud- est a județului, iar această lucrare va fi gata în aproximativ doi ani de zile.

În privința celorlalte comune, încă neracordate la rețeaua de gaze, s-au identificat soluții punctuale de branșare în rețelele existente și, acolo unde este cazul, o extindere a rețelelor noi pe lungimi mici și medii.

De asemenea – mai preciza europarlamentarul Dan Motreanu –  am fost asigurați că Transgaz va instala în toate punctele de consum stații de reducere și măsurare (SRM) pentru a asigura livrarea gazului metan la parametrii tehnici și în cantitățile necesare pentru fiecare localitate.

În încheierea postării sale președintele PNL Giurgiu aprecia profesionalismul conducerii Transgaz , salutând  deschiderea arătată de aceștia în privința problemei stringente a alimentării cu gaze a județului Giurgiu.

(Florian Tincu)