În cadrul celei mai recente conferințe de presă de miercuri, 21 august, primarul municipiului, Nicolae Barbu, a făcut o serie de precizări cu privire la situația infrastructurii școlare și a pregătirilor pentru anul școlar 2019 / 2020. 

Avem luate toate avizele sanitar-veterinare pentru unitățile școlare de pe raza municipiului. În ceea ce privește avizele ISU, vreau să vă spun că toate măsurile care au fost impuse de ei au fost respectate, astfel că, din acest punct de vedere, mai sunt doar câteva unități școlare care sunt în curs de autorizare, având de finalizat doar anumite puncte din solicitările ISU”, spunea primarul Nicolae Barbu.

Referindu-se la lucrările din școli, edilul municipiului preciza faptul că, la acest moment, sunt în derulare un număr de opt proiecte cu finanțare europeană: anvelopări, modernizare instalații electrice și termice, reparații acoperiș la Liceul „Tudor Vianu”, lucrări estimate la aproximativ 2,4 miliarde lei vechi; modernizare instalații electrice și termice, reparații acoperiș și schimbare geamuri la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”; anvelopare, modernizare instalații electrice și termice la Școala cu clasele I – VIII „Mihai Eminescu”, lucrări estimate la 2,5 miliarde lei vechi și achiziționare de mobilier – 1,7 miliarde lei; reparații acoperiș, modernizare instalații termice, înlocuire parchet și gresie la Școala nr. 5; igienizare, deratizare, anevelopare, achiziționare de mobilier și hidranți interiori/exteriori, la Școala gimnazială „Acad. Marin Voiculescu”; anvelopare la Grădinița Căsuța Fermecată.

Cea mai mare lucrare pare a fi, de departe, cea de la Colegiul Tehnic „Ion Barbu”, pentru care sunt alocați, din sursele proprii ale Primăriei, cinci miliarde de lei veci, pentru recondiționarea parchetului, igienizare și achiziționarea de mobilier.

„Toate acestea fac din infrastructura școlară și din amenajările pe care le facem, una de top. Mai exact, suntem la cel mai înalt nivel din țară din acest punct de vedere. Bineînțeles, acestea nu s-au realizat peste noapte, ci in curs de opt ani, de când am preluat Primăria”, a mai precizat Nicolae Barbu.

(Jurnal)