În urma unei acțiuni desfășurată în punctul de trecere al frontierei Ruse – Giurgiu, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au confiscat peste 55.000 tuburi de spray contrafăcute, în valoare de peste 388.000 de lei.

În data de 13 august 2019, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au desfășurat o acțiune în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu pe linia traficului cu produse contrafăcute.

Cu această ocazie, a fost identificat un autotren condus de către un cetățean turc care transporta 55.440 tuburi de spray insecticid și 70 cutii cu baloane, mărfuri achiziționate de către o societate din Ungaria de la o societate din Turcia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea bunurilor transportate, autotrenul a fost supravegheat până la destinație, iar în jurul orelor 22.30, autotrenul a fost interceptat pe raza municipiului Pitești, județul Argeș.

Astfel, polițiștii giurgiuveni, împreună cu reprezentați ai Direcției Regionale Vamale Ploiești au efectuat controlul vamal sumar, în urma căruia, bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, expertizării și stabilirii prejudiciului cert.

Marți, 20 august a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Argeș – S.I.C.E., întreaga cantitate de 55.440 tuburi de spray a fost inventariată și indisponibilizată în vederea continuării cercetării și expertizării bunurilor, fiind depozitată într-o hală din incinta Biroului Vamal de Interior Pitești.

Valoarea bunurilor ridicate este de aproximativ 388.080 lei.