Ce ducea un turc în bagajele sale la intrarea în țară, prin Frontiera Giurgiu

0
82

Aproximativ 600 de bunuri care prezintă suspiciuni de contrafacere au fost descoperite de către polițiștii de frontieră giurgiuveni, în cala unui autocar. Produsele, achiziționate din Turcia, aparțineau unui cetățean turc, pasager al autocarului.

 În ziua de 14 octombrie, în jurul orei 10:00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe colete de culoare neagră, care conţineau 584 de bunuri, constând în articole vestimentare, încălțăminte tip sport și parfumuri, toate inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 33 de ani, pasager al autocarului. Persoana în cauză a declarat autorităților faptul că achiziționase toate aceste bunuri din Turcia și intenționa să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

Bunurile, în valoare de aproximativ 65.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul turc, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

(Jurnal)