MAE lansează o atenționare de călătorie pentru românii care urmează să călătorească în Grecia! Fenomene meteo extreme timp de trei zile!

0
70

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare pentru românii care urmează să călătorească în Grecia. Țara este sub cod roșu de vreme rea până duminică, 17 octombrie, iar cei care au planuri de călătorie sunt sfătuiți să se informeze despre starea vremii.

Frontul de aer depresionar, denumit de autorități BALLOS, își va face simțită prezența în intervalul 14-16 octombrie 2021, după cum urmează:

Joi, 14 octombrie și vineri, 15 octombrie 2021: fenomenele meteo vor afecta inclusiv insulele din Marea Ionică, sudul Mării Egee, vestul regiunilor Epir, Macedonia, cuprinzând treptat tot teritoriul R. Elene;

Sâmbătă, 16 octombrie 2021: ploile puternice și furtunile vor afecta în special zona de est a țării, dar fenomenele vor slăbi treptat în intensitate începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică, 17 octombrie 2021.

În funcție de regiunea în care urmează să călătorească, cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze înainte cu privire la condițiile meteorologice pentru a nu se pune, sub nicio formă, în pericol.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

(Jurnal)