Astăzi este Ziua Rezerviștilor Militari. Mesajul președintelui Asociației ”Mircea cel Bătrân”, filiala Giurgiu, Lt. col. Adrian Drăguț Iulian

0
496

De ziua Rezerviștilor și cadrelor militare în retragere din filiala Sociației Giurgiu, am solicitat președintelui acesteia, Lt.col. Adrian Iulian Drăguț,  câteva cuvinte adresate celor sărbătoriți, ținând cont și de contextul delicat  în care ne aflăm, cel al războiului în plină desfășurare, din Ucraina.

Data de 31 mai este o zi extraordinară  pentru cadrele militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Apărării Naționale…Cu această ocazie, eu, președintele  filialei ”Mircea cel Bătrân” – Giurgiu, adresez sincere urări de bine, sănătate și multe, multe bucurii  tuturor cadrelor militare în rezervă, indiferent de sectorul în care  au activat.

Această zi este importantă pentru noi din mai multe puncte de vedere…Prin acest gest ne arătăm  aprecierea față de toate cadrele militare care și-au desfășurat activitatea pentru slujirea Patriei. 

Adrian Drăguț ne spunea că la ora actuală, Asociația de la Giurgiu numără 420 de membri, proveniți din toate structurile  de Siguranță Națională nu numai din cadrul Ministerului Apărării Naționale…Asta pentru că, așa cum preciza, le dă voie statutul.

Pe lângă faptul că la București am participat  la Conferința Națională a Asociației, membrii noștri au participat și la un concurs organizat de Asociația noastră de la sectorul 5, cu care noi avem un parteneriat de câțiva ani  – a mai menționat președintele Drăguț.

Din păcate, pe plan local nu ni se mai dă importanță, nouă reze4rviștilor, pentru că suntem din ce în ce mai puțini, rezumându-ne doar la câteva activități curente, anu acesta simțindu-se lipsa celor doi ani de activitate din cauza Pandemiei – a mai precizat, cu o undă de resemnare,  președintele filialei  Asociației giurgiuvene, Lt. col. Drăguț Adrian Iulian.

(Jurnal)