După mai bine de unsprezece ani de când au demarat lucrările,  Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu are în sfârşit un sediu nou. Este vorba despre  sediul situat în imediata apropiere a clădirii Parchetului Giurgiu, „vecin” cu Oficiul Comerţului. Cu o amprentă la sol de circa  1000 de metri pătraţi, clădirea adăposteşte birourile Inspectorului Şcolar General, cele  ale adjuncţilor, dar şi ale tuturor inspectorilor de specialitate.

Mai mult, la ultimul etaj al clădirii este găzduită Casa Corpului Didactic,  instituţie care beneficiază, pe lângă birourile utilate printr-un program al Băncii Mondiale, şi de un sector de protocol, rar întâlnit la alte instituţii de profil din ţară, dar care aduc economii importante la bugetele ISJ.

Revenind la spaţiile utilizate de ISJ Giurgiu, pe lângă birouri, mai sunt şi săli moderne de şedinţe şi de festivităţi, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.

„Aveam nevoie de aşa ceva, pentru că, aşa cum se ştie, singura sală de festivităţi la care mai apelam, cea de la Şcoala nr. 8 , nu are autorizaţie ISU. Aici, absolut toată clădirea este autorizată, nu mai avem niciun fel de probleme”, declara, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, inspectorul şcolar general, prof. Gigi Oprişan.

Costurile totale ale realizării şi utilării noului sediu se ridică la circa 80 de miliarde de lei vechi. Cât despre locaţia veche a Inspectoratului, aceasta va fi transformată, după reabilitare şi moder-nizare, într-un Centru de Excelenţă.

„Mai avem de aşteptat cu acest proiect, pentru că acolo vorbim despre o clădire istorică, dar sperăm ca, în curând, să realizăm proiectul pe care ni l-am propus”, a mai  precizat prof. Gigi Oprişan.

(Anna Lincă)

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.