Conform noii Legi a Pensiilor, se menţine contractul de asigurare facultativă, însă acesta suferă o serie de schimbări importante.

 Astfel, în proiectul noii legi se menţine contractul de asigurare facultativă, care suferă, totuşi, câteva modificări după cum urmează: dacă în actuala lege se poate plăti doar pentru cinci ani consecutivi retroactivi, pe viitor, persoana îşi va putea alege perioade diferite necontributive ca să totalizeze 5 ani.

Plata se va putea face în rate, dar nu mai târziu de 1 an de la încheierea contractului. În cazul neplăţii integrale, se va lua în calcul suma parţial achitată. 

Regimul pensiilor publice

Regimul pensiilor publice este reglementat de Legea nr. 263/2010, în vigoare de la 1 ianuarie 2011, cu modificările şi completările ulterioare. Legea stabileşte cadrul general al accesului la pensie, pe principiul contributivităţii, fiind prevăzut şi un  regim derogatoriu, pe baza contractului de asigurare socială.

Persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuției de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia.

Orice persoană se poate asigura în sistemul public de pensii în baza unui contract de asigurare socială, în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă și, după caz, în vederea completării venitului asigurat utilizat la calculul acestei categorii de pensie.

De ținut minte: Nu pot apela această formă de completare a contribuţiilor persoanele care, prin efectul legii nr. 263/2010, aveau obligaţia să se asigure în sistemul public de pensii.

Contract de asigurare socială este, aşadar, un contract încheiat voluntar între persoane fizice și casele teritoriale de pensii în scopul asigurării în sistemul public de pensii, în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă sau în vederea completării venitului asigurat utilizat la calculul acestei categorii de pensie.

Ce prevede noua Lege a Pensiilor

Proiectul prevede  4 categorii de pensii:  cea de limită de vârstă, cea anticipată, cea de invaliditate şi cea de urmaş.

Pensia minimă se calculeazăacum  raportat la salariul minim brut pe economie din anul respectiv. Persoanele cu vechime de minim 15 ani primesc 45% din salariul minim brut pe ţară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară. Persoanele cu vechime între 10 ani şi 15 ani, aflate la pensie la data intrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe ţară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară.

(Jurnal)