Captură RECORD! Bunuri în valoare de peste 650.400 lei, confiscate de polițiștii de frontieră

0
241

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 3.380 de articole susceptibile a fi contrafăcute, textile, încălțăminte și parfumuri.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore, aceștia au descoperit în compartimentele pentru bagaje a două autocare, precum și în remorca unui autocamion, cantitatea totală de 3.385 articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, care erau susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei bărbaţi, dintre care un cetățean român, un cetățean bulgar și un turc, având vârste cuprinse între 36 și 45 de ani. Aceștia au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane sau intenționau să le comercializeze, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că ar fi fost susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la o valoare considerabilă, în suma   totală de 650.480 lei (!!), au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

(Jurnal)