Captură impresionantă la vama Giurgiu

0
554
Sursa: Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu

O româncă în vârstă de 45 de ani este cercetată penal după ce a încercat să introducă ilegal în România, prin PTF Giurgiu, cantitatea de 11.000 de ţigarete din Turcia.

La data de 11.08.2023, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat la intrarea în țară un autocar ce aparține unei firme de transport persoane, condus de un cetățean turc. În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit, în cala autocarului, disimulate printre bagaje, 11.000 de țigarete, diferite mărci, având timbru fiscal specific Turciei, ce aparțin unei pasagere cetățean român, în vârstă de 45 de ani, pentru care femeia n a putut prezenta documente de provenienţă”, se arată într-un comunicat de presă, emis vineri, de ITPF Giurgiu.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 13.750 lei, a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor. Față de pasageră a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.