Bunuri în valoare de aproximativ 30.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la P.T.F. Giurgiu

0
105

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, 276 de bunuri, constând în articole vestimentare, produse de marochinărie dar și încălțăminte tip sport,  care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cursul acestei nopți, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

 Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe pungi de culoare neagră. Acestea conţineau 100 de articole vestimentare, 130 de perechi de încălțăminte tip sport și  46 produse de marochinărie, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean român, în vârstă de 29 de ani, pasager al autocarului.

Produsele sus-menționate, în valoare de aproximativ 30.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și introduse în Camera de Corpuri Delicte din cadrul S.T.P.F. Giurgiu.

În prezent, față de cetățeanul român, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet” – comunică purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, inspector principal de poliție Roxana Popazu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)