Bulgaria și România vor construi un nou pod peste Dunăre, tot în zona Ruse-Giurgiu

0
522

Bulgaria și România au căzut de acord în privința construirii celui de al treilea pod peste Dunăre care urmează a fi construit lângă Ruse – Giurgiu, potrivit publicației bulgare „24 Chasa”.

Acest lucru a fost convenit de viceprim-miniștrii celor două state, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu, în cursul întâlnirii ce a avut loc la București, potrivit publicației bulgare.

Viceprim-ministrul, Hristo Alexiev, se află în capitala României în calitate de șef al delegației bulgare la Conferința Plenipotențialilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor la Națiunile Unite.

În acest scop, între cele două țări vor fi semnate acorduri cu sarcini clare și termene concrete de implementare.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au mai declarat că realizarea de noi poduri, adâncirea Dunării, precum și legăturile de feribot și trecerea mai ușoară prin punctele de frontieră ar trebui să fie considerate o prioritate strategică comună care să includă mai multe proiecte.

La mijlocul lunii octombrie, cei doi viceprim-miniștrii intenționează să aibă o întâlnire comună la Bruxelles, la care vor prezenta împreună un proiect de finanțare a următoarei etape a Fast Danube și a celui de-al treilea pod peste Dunăre.

În paralel cu acordul la care s-a ajuns privind cel de-al treilea pod peste Dunăre, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu și-au confirmat dorința să lucreze și la proiectele rămase pentru construirea de poduri între cele două țări, conform acordului semnat în 2019.

(Jurnal)