Biserica ”Buna Vestire” (Grecească) sau Biserica Tinerilor, din Municipiu, va fi resfințită, în cadrul unui ceremonial, duminică 29 mai! Picturile refăcute la interior sunt realizate de celebrul pictor Gheorghe Tătărăscu!

0
502

Începând cu ora 9.00 dimineața, duminică 29 mai, are loc ceremonia și totodată slujba de resfințire a Bisericii ”BunaVestire” – Grecească, sau „a Tinerilor”, cum mai este ea cunoscută de giurgiuveni, din centrul Municipiului Giurgiu,  păstorită cu dragoste de semeni și mult har de către preotul Tudor Georgian Bogdan.

După etapa sfințirii în altar, se va trece la înconjurarea bisericii în cadrul aceluiași ceremonial dedicat acestui eveniment, după care credincioșii vor asculta Liturghia și slujba obișnuită …

Biserica este Monument Istoric și a fost ridicată de către comunitatea grecilor ortodocși din Giurgiu, în anul 1865.

Așa cum stă scris pe o placă de pe un perete al Bisericii, restaurarea și înnoirea acestui frumos așezământ de cult s-a petrecut în anul 2010, după 30 de ani de lucrări consecutive, administrator în toată acestă perioadă  fiind pr. paroh Lucian Manicatide.

Astfel, Bisericii i s-au executat lucrări de subzidire, de refacere a zidurilor în interior, fiind înlocuită pardoseala din marmură și mobilierul.

Atât picturile de pe pereți, cât și catapeteasma, au fost executate în stil gotic de către marele pictor Gheorghe Tătărăscu (1818-1894), în anul 1867, ulterior fiind restaurate pentru a putea ”căpăta strălucirea de odinioară”.

(Jurnal)