Bestia din Est, așa este botezat gerul năprasnic venit tocmai din Siberia, ce a lovit, în aceste zile, mare parte din Europa ( Rusia, Polonia, Germania, Italia , România…).

Drumurile din Croația au fost închise ca și cele din Bulgaria unde s-a decretat cod roșu de vreme rea. În zone din Bavaria, pentru prima oară s-au înregistrat temperaturi de – 27 de grade.

Italia este și ea paralizată de ninsoase și de un ger năpraznic. Meciul Juventus – Atalanta, care ar fi trebuit să se dispute  duminică seară, de la ora 19:00,  a fost amânat din cauza căderilor masive de zăpadă.

La noi în țară meteorologii anunță temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă. Codul portocaliu rămâne valabil în zilele următoare,  până vineri la prânz,  când vremea se îmbunătățește.

La Giurgiu deocamdată traficul se desfășoară normal , deși viscolește pe arii extinse. Utilajele de deszăpezire acționează de astăzi dimineață încontinuu în zonele în care ar putea apărea probleme și mai ales în locurile de acces al unor instituții de importanță vitală pentru populație.

În județul Giurgiu deocamdată nu s-au înregistrat cazuri deosebite. Câțiva conducători auto au fost eliberați din troiene astăzi după amiază în localitatea Stănești, lucru relevat și de ministrul MAI, Carmen Dan,  în teleconferința Comandamentului creat pentru rezolvarea acestor situații speciale, din aceste zile .

(Jurnal)