Bioșemineul – must-have-ul dintr-o grădină cu pretenții

0
421

Idealul oricărei familii este să aibă un spațiu exterior unde să se poată relaxa, să mănânce cu prietenii sau să petreacă timp împreună. Cu ceva vreme în urmă era suficient să pui câteva scaune pliante pe terasă sau pe spațiul verde din fața casei pentru relaxare, dar astăzi nu mai este destul – tendințele impun o abordare ceva mai sofisticată de-atât. Ce zici de un șemineu în grădină?

Știu că te gândești acum la șemineul pe lemne pe care cel mai des îl vezi la o cabană sau la soba din casa bunicilor… și la faptul că acestea au nevoie de un coș de fum! Dar nu! De alt model de șemineu vreau să îți vorbesc. Și anume de bioșemineu.

Vatra stilizată sau șemineul pentru exterior au căpătat o largă popularitate în ultimii ani în decorarea spațiilor de relaxare din grădină. Recent însă, șemineului i s-a adăugat, pe lângă funcția de încălzire pentru care era folosit, și o valență decorativă, a devenit un element care îmbogățește vizual amenajarea grădinii. Imaginați-vă că stați relaxat în fața unui șemineu de grădină după cină, cu un pahar de vin.

Un semineu este întotdeauna piesa centrală a amenajării spațiului exterior, va atrage și reține atenția tuturor. Mesele de grădină cu o vatră cu cărbuni amplasată pe centru devin din ce în ce mai populare – o idee simpatică, mai ales dacă nu aveți spațiu suficient sau un horn amenajat pentru un șemineu de mari dimensiuni. Nu există neapărat o regulă pentru a crea un element tip șemineu pentru grădină câtă vreme mărimea este potrivită și aduce un sentiment general de bună-dispoziție și intimitate. Așadar, indiferent ce piesă alegeți, important este să se încadreze bine în planul amenajării.

Și acum să vorbim puțin și despre detalii tehnice legate de bioșeminee.

Ce este un bioșemineu?

Bioșemineul este un șemineu dreptunghiular care poate fi mobil sau fix, acesta din urmă fiind încastrat în perete. Nu este o sursă principală de căldură, ci scopul lui este în primul rând designul. Bioșemineul asigură o ambianță plăcută și relaxantă în perimetrul în care se află. Acesta poate fi de mărimi, forme sau culori diferite în funcție de preferința beneficiarului.

Cum functioneaza un bioșemineu? 

Mobil sau fix, acesta funcționeză pe bază de combustibil bio: nu emană fum sau miros și nu necesită coș de fum. Pentru a aprinde focul, vei turna cu grijă bioetanol în arzător și vei folosi o brichetă lungă sau chibrite lungi.

Cum se întreține un bioșemineu?

Cu ajutorul unei lavete și a unei soluții pentru inox, bioșemineul poate fi curățat foarte ușor.

Bucură-te de răsfățul unui bioșemineu în grădina ta și lasă ca cele mai frumoase momente să se petreacă în natură, impreună cu familia și toți cei dragi!

Acum că ești la curent și cu aceste modele de șeminee, mai vreau să știi și de unde le poți cumpăra! Sibiul este orașul de unde calitatea căldurii este transferată în casele românilor. De peste 17 ani, Șeminee Sibiu împreună cu echipa de profesioniști PEFOC.ro, trimit magia focului în toate colțurile țării. Intră acum pe www.semineesibiu.ro și caută un focar șemineu pe care îl vrei în locuința ta. Cu o gamă largă de produse poți alege de la șeminee pe lemne, termosemineu, șeminee pe gaz, sobe tip șemineu, coșuri de fum și toate accesorile de care șemineul tău va avea nevoie. Șemineul va ajunge la ușa ta cu transport gratuit, alături de cu toate sfaturile experților noștri!