Bărbați prinși la furat de lemn, cu căruța

0
581

La data de 8 septembrie a.c., ora 11.40, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Călugăreni au oprit pentru control, în zona malului râului Argeș din extravilanul localității Dărăști-Vlașca, județul Giurgiu, un atelaj hipo, încărcat cu material lemnos.

„Polițiștii au solicitat celor 2 bărbați care se aflau în atelajul hipo informații și documente cu privire la bunurile pe care le transportau, însă aceștia nu au putut prezenta documente justificative în acest sens.

Împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Comana, s-a procedat la efectuarea de verificări și măsurători, stabilindu-se că materialul lemnos provine din arbori speciile salcâm și ulm, fiind posibil sustras din perimetrul pădurii Pâslari, situată în imediata apropiere.

De asemenea, s-a constatat faptul că materialul lemnos avea un volum total de 0,641 m3.

În continuare, cu spijinul lucrătorilor Ocolului Silvic Comana s-a procedat la efectuarea de verificări în pădurea susmenționată, ocazie cu care au fost descoperite două cioate de arbore specia salcâm și șase cioate de arbore specia ulm, având dimesiuni ce corespund pieselor găsite în atelajul hipo.

Materialul lemnos a fost ridicat de la fața locului, fiind predat în custodia lucrătorilor Ocolului Silvic Comana.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se contnuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier și furt material lemnos”, informează IPJ Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)