ATENȚIE LA VITEZĂ! Veți fi pândiți de toate radarele poliției rutiere!

0
410

Începând de astăzi, la nivelul întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere.

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Precizăm faptul că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

În ceea ce privește situația la nivelul județului nostru, conform informațiilor transmise de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județeană Giurgiu, pe parcursul primelor cinci luni ale acestui an au fost înregistrate patru accidente rutiere soldate cu persoane decedate, față de niciun asemenea eveniment în aceeași perioadă a anului trecut; numărul accidentelor cu răniți grav a fost, anul acesta, de 0, față de unul, anul trecut; numărul accidentelor soldate cu persoane rănite ușor a fost, în primele cinci luni ale acestui an, de trei, față de niciun rănit, anul trecut, în primele cinci luni.

(Jurnal)