Dan MOTREANU: „Începând cu 1 iunie începe procesul de emitere și distribuire a voucherelor sociale”

0
228

„Tichetele cu valoare nominală de câte 250 lei sunt destinate achiziției de produse alimentare. Peste 2,5 milioane de beneficiari primesc tichete în valoare de 3,1 miliarde de lei. Voucherele sociale vor fi acordate în patru tranșe.

Programul este finanțat atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) și prin Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS).

Sprijinul material pentru categoriile de populație vulnerabile are drept scop compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana, prin acordarea unor tichete sociale, pe suport electronic, pentru achiziționarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde. Beneficiarul poate să opteze pentru produsele alimentare sau pentru masa caldă.

De acest sprijin vor beneficia:

– pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;

– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;

– familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile care au dreptul la ajutorul social;

– persoanele fără adăpost.”

(Dan Motreanu- europarlamentar și președinte PNL)