Absolvenţii de liceu susţin, astăzi, 22 iunie, proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2022, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Proba a început deja la ora 9:00, însă accesul în săli a fost permis până la ora 8:30.

La proba la alegere a profilului şi a specializării, candidații au putut opta, în funcție de profil şi specializare, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe:

  • fizică, chimie, biologie sau informatică, pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi pentru profilul militar din filiera vocaţională;

  • geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie, pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepția profilului militar.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au fost dotate cu camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Le urăm multă inspirație și subiecte ușoare tuturor candidaților!

(Ana Magheru)