O casă nelocuită din localitatea Bila a ars din cauza unui țigări aruncate la întâmplare

0
153

Și în ultimele 24 de ore pompierii giurgiuveni au fost la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

  • „acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 12 situații

  • stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Bila

Incendiul a avut loc ieri după-amiază și a cuprins o casă nelocuită și vegetația uscată din jurul acesteia. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Au ars casa respectivă, care avea o suprafață de aproximativ 20 mp și vegetația uscată din jurul acesteia, pe circa 100 mp.   

Cel mai probabil evenimentul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

  • stingerea unui incendiu, pe șoseaua de centură a municipiului

Incendiul a avut loc azi-noapte. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  • degajarea unui acoperiș de pe cablurile de electricitate

Ieri după-amiază, pompierii au intervenit în localitatea Vărăști, acolo unde acoperișul unei anexe gospodărești a fost luat de vânt și aruncat peste cablurile de electricitate.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, care au înlăturat pericolul. Pentru a putea interveni în siguranță, pompierii au fost sprijiniți de un echipaj de la furnizorul de energie electrică.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate”, transmite ISU Giurgiu, într-un comunicat de presă.

(Jurnal)