Am votat astăzi în #Camera_Deputaților, după îndelungi dezbateri, Proiectul de modificare a #Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului 272/2004, proiect de lege care cuprinde numeroase măsuri care vin în sprijinul copiilor, în special a celor aflați în situații #critice și a celor din sistemul de #protecție_socială!

#Legea cuprinde o serie de măsuri legislative gândite pentru copii, astfel:

– Copiii care au #părinți_plecați la muncă în străinătate vor putea fi îngrijiți și supravegheați nu doar de rudele lor până la gradul al patrulea, ci de orice altă persoană care are împreună cu acesta relații sociale și de atașament.

– Legea îi va ajuta și pe copiii care au părinți aflați în #divorț, care nu se înțeleg asupra rolului pe care îl vor avea în viața acestora. Se introduce, astfel, obligatoriu consimțământul copilului care a împlinit vârsta de 14 ani la stabilirea programului de menținere a relațiilor personale cu ambii părinți. În situația în care copilul refuză să îşi dea consimțământul, programul se stabilește de către instanța judecătorească.

-Este prevăzuta în lege și #indemnizația pentru tinerii care urmează să părăsească sistemul de protecție socială. Acum, ei primesc echivalentul unui salariu minim brut de bază, iar odată cu noile modificări suma se ridică la echivalentul a trei salarii.

– Totodată, tinerii din sistemul de protecție socială vor avea și posibilitatea de a opta pentru #continuarea măsurii de protecție specială sau pentru primirea unei idemnizații lunare de aproximativ 2.500 de lei lunar, până la împlinirea vârstei de 20 de ani.

Este aceeași indemnizație de care beneficiază, până la 26 de ani, cei care își continuă studiile într-o formă de învățământ de zi sau au un loc de muncă”.

#SusținemCopiii

#PentruCăNePasă

#PSD

(Cristina Elena DINU- deputat PSD Giurgiu)