Asociația” ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” a donat ghiozdane şi rechizite şcolare unor elevi nevoiași din Giurgiu!

0
267

 Cu puțin înaintea începerii noului an școlar 2023-2024, Asociația ”ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” a donat ghiozdane şi rechizite şcolare unui număr de 25 elevi nevoiași din Giurgiu. 

În al nouăulea an consecutiv, înaintea începerii noului an şcolar 2023-2024, preşedintele ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. Mariana Iancu a donat ghiozdane şi rechizite şcolare (caiete dictando, caiete de matematică, caiete de biologie, caiete de geografie, blocuri de desen, truse de geometrie, acuarele cu pensule, pixuri, creioane, orare) unui număr de  25 de copii defavorizaţi social din Giurgiu.

De asemenea, în vederea prevenirii abandonului școlar, preşedintele asociaţiei, a discutat cu elevii şi părinţii prezenţi despre importanţa participării copiilor la programul școlar, despre rolul educației pentru viitorul profesional, social, familial al copiilor, dar și despre importanța școlarizării și a învățăturii pentru viitorul societății noastre.

Au fost administrate teste de aptitudini profesionale și unele chestionare de interese profesionale, ca instrumente de consiliere psihopedagogică și de orientare școlar-profesională și s-au derulat convorbiri individuale cu elevii și părinții în corelație cu rezultatele acestora. Fiecare elev a fost îndemnat să meargă la școală și să învețe carte, urându-i-se, totodată, fiecăruia, succes în noul an școlar.

Activitățile s-au derulat pe platoul din fața sediului asociației, pe bulevardul ˮBucureștiˮ din Giurgiu, în cadrul proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET al asociaţiei pentru anul 2023. Elevii participanți la proiect aparțin Școlii Gimnaziale ˮSfântul Gheorgheˮ, Școlii Gimnaziale nr. 5, Școlii Gimnaziale ˮMircea Cel Bătrânˮ, Școlii Gimnaziale ˮSfinții Martiri Brâncoveniˮ, Liceului Tehnologic ˮIon Barbuˮ și Liceului Teoretic ˮTudor Vianuˮ din Giurgiu.

Unele probleme școlare și sociale semnalate și identificate de asociație sunt în corelație cu nevoia creșterii numărului de burse sociale și acordarea de burse de merit doar celor care cu adevărat merită, celor cu medii generale de peste 9,50, deoarece există un proiect de lege al Ministerului Educației prezentat în mass-media, care prevede acordarea de burse de merit elevilor cu media generală peste 7.

Este suficientă bulversare a ierarhiei de valori în societatea românească! Dacă M.E. deține fonduri consistente pentru burse, atunci să acorde și altor elevi burse, dar de studiu de nivel mediu (mediocrație) celor cu media generală 7. Însă, rămânem la părerea noastră, că ar trebui crescut numărul de burse sociale acordate copiilor și familiilor defavorizate social – a declarat prof. Iancu Mariana, cu acest prilej.

Una dintre nemulțumirile exprimate de cei prezenți la întâlnirea președitelui Asociației  cu părinții și elevii giurgiuveni  a fost prezența câinilor fără stăpân pe străzile  municipiului, maidanezi care se plimbă nestingheriți, fiind din abundență în cartierul ˮIstruˮ, părinții temându-se de sănătatea și viața copiilor lor, care ar putea fi mușcați, mai ales seara, când ies de la școală – după  cum ne preciza președintele Asociației.

 O altă problemă ce a fost înscrisă într-o fișă de agendă publică este și construirea unui incinerator  în intravilanul municipiului Giurgiu, pe ˮȘoseaua Slobozieiˮ, foarte aproape de locuințele giurgiuvenilor din zonă, ”ceea ce ar genera o gravă problemă ecologică și de sănătate pentru giurgiuveni, inclusiv pentru școlari.”

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu a făcut totodată  apel la instituţiile abilitate ale statului să adopte politici eficiente de reducere a abandonului şcolar şi a analfabetismului funcțional…

Prof. univ. IANCU MARIANA  le-a urat la finalul întâlnirii, tuturor  elevilor și cadrelor didactice din municipiul și județul Giurgiu, un an şcolar 2023-2024 cu rezultate  bune, să se bucure din plin de sănătate, putere de muncă și satisfacții profesionale!

Sursa: ASOCIAṬIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA