Patru persoane, surprinse de poliţiştii locali din municipiul reşedinţă când au aruncat pe stradă chiştoace de ţigări şi coji de seminţe, au fost amendate, luna trecută, cu câte 2.000 de lei fiecare, se arată într-un comunicat remis miercuri de Primăria Râmnicu Vâlcea. 

Potrivit sursei citate, sancţiunile au fost date în cadrul unor acţiuni demarate de mai multă vreme în Râmnicu Vâlcea pentru păstrarea curăţeniei străzilor şi spaţiilor verzi din oraş, printre cei care s-au ales cu amenzi fiind şi doi proprietari de animale de companie care au refuzat să strângă dejecţiile fiziologice ale animalelor de pe domeniul public. Amenda în cazul acestor persoane a fost de câte 200 de lei, scrie Agerpres

Municipiul Râmnicu Vâlcea se află printre localităţile din ţară cu cele mari amenzi pentru cei care scuipă sau aruncă gunoiul pe jos pe stradă – între 2.000 şi 2.500 de lei, acestea fiind aplicate încă de la sfârşitul anului 2017.

La nivelul municipiului Giurgiu, conform informațiilor primite de la Direcția Poliției Locale, de la începutul lunii februarie până în prezent, un număr de 18 giurgiuveni au fost amendați în baza HCL 6/2013 pentru aruncarea cojilor de semințe pe jos, în spații publice (parcuri, stații de autobuz sau alte zone ale domeniului public). Dintre cei 18, trei au primit avertismente, în timp ce celorlalți 15 le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de câte 200 de lei. Pe lângă acestea, în același interval de timp, 26 de giurgiuveni au fost sancționați pentru consum de alcool în locuri publice.

(Jurnal)