Alte 5 persoane, peste 60 de ani, au decedat de COVID, în ultimele 3 zile. Niciuna nu era vaccinată!

0
289
Municipal workers wearing protective gear carry the coffin of a victim of the coronavirus disease (COVID-19) at El Salvador cemetery in Vitoria, Spain, March 27, 2020. REUTERS/Vincent West

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 12.11.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 1957 (dintre care 63 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 805;
  • în carantină la domiciliu – 590 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;
  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 118 persoane;
  • în izolare la domiciliu – 566 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 43.175 de persoane, dintre care 132 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 85 au fost teste RT-PCR, iar 47 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 09.11.2021, în plus faţă de decesele raportate atunci, au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 70, respectiv 77 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesele s-au produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

La data de 10.11.2021, în plus faţă de decesele raportate atunci, au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 84, respectiv 86 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesele s-au produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

La data de 12.11.2021, a fost înregistrat 1 deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 64 de ani, care prezenta comorbidităţi şi nu era vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesul s-a produs la o unitate spitalicească din municipiul Bucureşti.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 298.

Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 49 de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

Un echipaj mobil din cadrul I.S.U.J. Giurgiu a desfășurat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din oraşele Mihăileşti şi Bolintin Vale, şi din localităţile: Bolintin Deal, Ogrezeni, Buturugeni, Bulbucata, Iepureşti, Clejani, Bucşani, Roata de Jos, Floreşti-Stoeneşti, Ulmi, Joiţa, Săbăreni. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemului audio al autospecialei, care a tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraşe şi din localităţi, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)