Cu cât se vând CERTIFICATELE FALSE de VACCINARE, în Bulgaria!

0
230

Moda certificatelor false de vaccinare nu este o născocire deloc românească. Ea este practicată tot mai mult și în alte state…

O investigaţie a postului de televiziune NOVA din Bulgaria a dezvăluit recent o reţea infracţională prin care se emiteau certificate false de vaccinare împotriva COVID-19,unor persoane nevaccinate, conform G4 Media.

Un certificat fals costa 450 de leva (circa 225 de euro), iar posesorii le primeau în doar două zile. Potrivit intermediarului, zilnic se eliberează între 15 şi 30 de certificate false de către un singur medic.

Surpriza este că intermediarul afacerii este chiar candidatul la funcţia de parlamentar Veliciko Gheorghiev, care a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce oferea detalii despre schema infracţională.

Procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheşev, a declarat că va solicita Comisiei Electorale Centrale ridicarea imunităţii parlamentare a candidatului, iar partidul Frontul Naţional pentru Salvarea Bulgariei, pe listele căruia figurează Gheorghiev, a comunicat că îl va exclude din rândurile sale.

Culmea, certificatele sunt 100% autentice, fiind  descărcate din sistemul naţional al Ministerului Sănătăţii din Bulgaria!!  Veliciko Gheorghiev a menţionat chiar şi numele medicului care a emis documentele false.

În acest moment cazul a fost preluat de către Ministerul de Interne şi de Procuratură.

Potrivit vicepreşedintelui Uniunii Medicilor din Bulgaria (BLS), dr. Nikolai Brănzalov, aceste persoane sunt vinovate şi trebuie trase la răspundere.

BLS se delimitează de acţiunile acestor colegi. După decizia instanţei, o astfel de persoană nu mai poate practica, a comis o infracţiune”, a adăugat Brănzalov, care a precizat că trebuie sancţionate şi persoanele care plătesc pentru emiterea unui astfel de certificat.

(Jurnal)