Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, anunța, la începutul acestei luni, că sunt 1.460 de școli care au grupurile sanitare în curte, menționând, totodată, că este o problemă care va fi rezolvată în cursul acestui an.

“Avem 1.460 de şcoli care au grupurile sanitare în curte şi din această pricină nu au autorizaţie sanitară pentru că ea se dă în măsura în care există apă curentă în şcoală. În proiectul de buget sper ca această sumă să fi rămas, nu am văzut ultima variantă, dar aşa cum ştiu în buget există bani în aşa fel încât în acest an să încercăm să lichidăm acest subiect”, a declarat Ecaterina Andronescu, potrivit Mediafax.

Ulterior, ministrul a facut noi precizari pe aceasta tema.

„La începutul anului 2018, erau 2.600, acum sunt 1.460. Ne-au mai rămas acestea pentru care, din fericire, avem bani la buget. Probabil cea mai bună formulă e să trimitem bani autorităților locale cu această destinație. Sper să nu dureze mult, sunt niște containere, o încăpere cu echipamente”, a completat ministrul la Antena 3.

Ce se întâmplă la Giurgiu…

Deși am dorit să aflăm care este situația la nivelul județului Giurgiu, ne-am lovit de concediile de odihnă în care se află cei care lucrează la biroul Management din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului. Și, cum persoanele respective nu erau la serviciu, nimeni altcineva nu avea posibilitatea să precizeze câte școli din Giurgiu se află în situația prezentată de ministrul educației. Singurele informații pe care reporterii publicației noastre au reușit să le obțină referitor la acest subiect au fost legate de numărul școlilor care funcționează fără autorizație sanitară. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, la începutul anului școlar 2018 – 2019, un număr de 29 de unități școlare din județ NU au obținut autorizație sanitară, motivul principal fiind lipsa apei curente. Numărul total de unități școlare din județ este de 242 (grădinițe, școli, licee).

(Jurnal)