Aflat în timpul său liber, un pompier a sărit în ajutorul unei persoane ce tocmai fusese lovită de o mașină…!

0
598

Pe pagina de Facebook al ISU Giurgiu, cadrele de aici notează gestul plin de omenie al unui tânăr pompier din Detașamentul de Pompieri din Bolintin Deal.

Sâmbătă seară, după ce a coborât din autoturism,  în parcarea unui supermarket, Marius a auzit o bufnitură și pe cineva strigând: „Ajutor! Sunați la 112!” El a observat că o femeie era căzută la pământ.
Un șofer tocmai o acroșase cu mașina.  Marius s-a informat imediat despre zona corpului în care femeia fusese lovită, explicându-le  oamenilor strânși în jurul victimei că este  pompier și că intenționează  să  ajute victima,  încercând în același timp să o liniștească pe aceasta.
Femeia  acuza dureri în zona șoldului și  important era să nu se miște. Așa că Marius i-a imobilizat spatele și a rămas lângă ea până la sosirea ambulanței.
Marius le-a spus ulterior colegilor săi de la Giurgiu că își dorise  dintotdeauna să devină pompier ca să fie util oamenilor,  iar prin intervenția sa de aseară a reuțit cu prisosință  acest lucru.

Tânărul Marius a absolvit Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești, iar de doi ani  lucrează în cadrul ISU Giurgiu – Detașamentul de Pompieri Bolintin Deal.

Un gest care face cinste uniformei de pompier și vorbește mult despre caracterul și spiritul caritabil al acestui băiat care, deși era în timpul său liber, n-a ezitat nicio clipă să sară în ajutorul femeii accidentate. Nu întâmplător el mărturisea că are ca motto de viață, sintagma : ”Binele se dă mai departe”!

De astfel de tineri avem nevoie. Aceștia sunt de fapt adevărații eroi ai zilelor noastre.

Felicitări Marius ție și părinților care te-au educat!