Într-o declarație dată publicației noastre, liderul tinerilor liberali giurgiuveni, Adrian Chiran, a explicat motivele pentru care amânarea alegerilor parlamentare reprezintă un atac direct la democrație.

„Mandatul actualului Parlament se încheie la 20 decembrie, deci este obligatoriu să avem alegeri până atunci. Nu se poate ca un Parlament să voteze singur legi prin care să-și prelungească activitatea. Teoretic, parlamentarii pot vota ca mandatul lor să expire în 2024. Asta nu este democrație, asta e o fraudă morală și constituțională posibilă doar din cauza deciziei absolut halucinante a CCR care a decis că Parlamentul poate decide data alegerilor – o premieră în România ultimilor 30 de ani.
Pe de altă parte, socialiștii de la PSD, ALDE și Pro România au lansat pe piață ideea amânării alegerilor, fără să ofere însă niciun motiv legal fundamentat. În cazul PSD, logica lor este foarte clară: în acest moment au majoritate în Parlament, însă media ultimilor alegeri îi plasează mult în spatele PNL. Pesediștii știu că dacă vor fi alegeri la termen, așa cum este legal și constituțional, zeci dacă nu sute de parlamentari vor pleca acasă și mulți dintre ei vor rămâne chiar și fără un loc de muncă. În cazul lui Ponta și Tăriceanu, motivația este clară. Ponta a luat un scor rușinos la alegerile locale și știe că îi va fi greu să mai intre în Parlament, în timp ce liberalul roșu Tăriceanu a obținut doar puțin peste 1% la București, un scor mai mic decât a obținut actorul Florin Călinescu.
În al doilea rând, pesediștii vor să controleze o perioadă mai îndelungată Parlamentul, pentru a continua să voteze legi proaste pentru economia României, pentru a continua să voteze legi prin care să crească deficitul bugetar și datoria externă a României. Scopul lor cinic și ticălos este să arunce România în criză și apoi să dea vina pe Guvernul PNL. Asta fac de un an, de când a fost investit guvernul Orban, asta vor să facă și de acum încolo.
Orice încercare de a prelungi mandatul actualului parlament va genera consecințe negative pentru România, pentru că actualul parlament este dominat de un PSD retrograd și rupt de realitățile economice.”, a încheiat Adrian Chiran.

(Jurnal)