Liderii social-democraţi au decis în unanimitate ca Executivul să adopte prin ordonanţe de urgenţă toate articolele din Codul Penal şi de Procedură Penală pe care judecătorii CCR le-au declarat constituţionale. 

Ministerul Justiției a hotărât să analizeze în ce măsură poate să fie adoptată una sau două OUG pentru transpunerea în legislaţia penală a Codurilor, a soluţiilor legislative care au fost declarate constituţionale. De precizat că Judecătorii CCR au declarat neconstituţionale 64 dintre cele 96 de modificări aduse Codurilor. Ministrul Justiţiei susţine că doar cele rămase constituţionale ar putea fi incluse în ordonanţe de urgenţă. Social-democraţii susţin însă că Parlamentul a revizuit deja multe dintre articolele criticate şi că forma adoptată prin ordonanţe de urgenţă ar trebuia să fie cea rezultată din dezbaterile Comisiei Iordache. Unele dintre prevederile revizuite sunt în continuare controversate şi contestate atât de opoziţie, cât şi de Comisia de la Veneţia. De exemplu, cel care dă mită sau face trafic de influenţă nu va mai fi pedepsit dacă se autodenunţă. Pe de altă parte, multe fapte se prescriu mai repede, iar magistraţii riscă închisoarea dacă dezvăluie informaţii din dosarele penale.

În aceeaşi şedinţă, deputatul Mircea Drăghici ar fi cerut, potrivit unor surse, ca şi amnistia şi graţierea să fie adoptate prin ordonanţe de urgenţă, cât mai curând.

(Jurnal)