Celebrul actor  Florin Călinescu  a înființat Partidul Verde, este președintele formațiunii politice și spune că este în căutarea tinerilor pe care dorește să-i crească. 

Învăț, caut oameni, contând pe faptul că cei care sunt „verzi” pe plan european sunt oameni onești, direcți, tenaci și de necumpărat – a declarat actorul, justificând astfel înființarea acestei formațiuni politice.

 Nu vom face alianță la alegeri, să vedem unde stăm. La prezidențiale o să ne declarăm simpatia pentru cel mai onest candidat. Ar fi o trufie imbecilă din partea mea să candidez eu – a mai precizat Călinescu. 

Abordând tema prezidențialelor, din această toamnă, cunoscutul actor a spus: Aș vrea să terminăm subiectul „prezidențiale într-un fel anume: Dacă în acest timp foarte scurt, extrem de scurt se întâmplă ceva miraculos și un milion de români spun „Nene, dacă nu te bagi îți rupem picioarele”… ar fi singura posibilitate în care să mă înscriu în această toamnă în cursa prezidențială. Ceea ce nu cred că se va întâmpla, pentru că nu cred, în ciuda tuturor aparențelor, față de detractorii mei sunt om lucid și cu bun simț.

(Jurnal)