17, 18 și 24. Nu sunt simple cifre, ci reprezintă vârsta tinerilor care au pierit înghițiți de apele ce se găsesc pe suprafața  județului Giurgiu, anul acesta, în lunile de vară.

Sunt tot atâtea drame de familie, părinți care și-au pierdut copiii mult prea devreme și care ar face orice pentru a putea da timpul înapoi.

De lăudat  eforturile făcute de pompieri sau de echipajele de scafandri pentru a-i găsi, afară, pe mal, rudele și prietenii stând cu ochii ațintiți asupra lor… Fiecare intrare sau ieșire din apă a acestora însemna speranță pentru cei care au pe cineva drag pierdut în adâncimea apelor.
Sunt misiuni ale echipelor ISU, executate sub presiunea timpului și, de cele mai multe ori, în condiții dificile de intervenție, în ape în care curenții sunt atât de puternici încât le pot pune chiar și lor viața în pericol.
Dunăre, Canalul Plantelor și râul Argeș sunt locurile în care s-au produs aceste evenimente tragice în care acești tineri s-au înecat.
Iată de ce giurgiuvenii trebuie să fie conștienți că din păcate, în astfel de cazuri sunt suficiente câteva secunde de neatenție pentru ca o zi normală să se transforme într-o dramă, iar cei care nu știu să înoate trebuie să înțeleagă  pericolul ce îi vânează.
Trebuie știut că în râuri, canale sau în Dunăre curenții sunt puternici, apa își schimbă nivelul brusc, malurile sunt abrupte și cei veniți la scăldat pot aluneca în acele gropi formate în apă…
Învățați din aceste drame! – ne sfătuiesc cadrele ISU Giurgiu.  Nu repetați aceeași greșeală și nu vă gândiți că dumneavoastră nu vi se poate întâmpla.

Sunați imediat la 112 dacă vedeți o persoană în pericol de înec pentru că în astfel de cazuri fiecare secundă poate face diferența dintre viață și moarte.

(Jurnal)