”Sperăm că într-un termen cât mai scurt, poate în două săptămâni, trei săptămâni, vom reuși să avem vaccinarea și în farmacii”, a anunțat vicepremierul Dan Barna.

„Pentru asta însă este nevoie de a avea o ordonanță și o legislație în privința a ceea ce înseamnă vaccinarea în farmacii.

De fapt, și farmacia e tot un fel de nucleu pentru comunitate. Fiecare farmacie are blocurile din jur sau străzile din jur și oamenii vin, vorbesc cu farmacista, deci în momentul în care ducem vaccinul și acolo, va crește din nou numărul de persoane. E o altă direcție pe care o avem în vedere –  mai spunea Dan Barna.

El a precizat  totodată că nu în toate farmaciile se va putea face vaccinarea, dar că sunt multe farmacii care erau deja pregătite cu vaccinul antigripal. Barna menționa și că sunt farmacii care au fluxuri pregătite pentru vaccinare, adică au personal calificat să facă lucrul acesta și că cel care va administra vaccinul în farmacie, va fi unul dintre angajații farmaciei care are pregătire în acest sens.

În privința tipurilor de vaccin, vor fi folosite vaccinuri care sunt acum în uz în România.

 (Jurnal)