Consilierii promit giurgiuvenilor realizarea de observatoare de păsări şi cinema în aer liber  în zona Canalului Cama din Municipiul Giurgiu.

Cu unanimitate de voturi, aşa a trecut joi, 26 octombrie, în şedinţa ordinară a consilierilor locali, proiectul care viza aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona Canal Cama.

Conform documentaţiei prezentate în cadrul şedinţei, se urmăreşte asigurarea unui cadru de dezvoltare controlată a acestui fragment semnificativ al zonei de sud a municipiului, prin asigurarea unei imagini unitare şi o reabilitare estetică a a ceea ce ar putea deveni o zonă de relaxare atât pentru locuitorii oraşului, cât şi pentru eventualii vizitatori.

Una dintre priorităţile PUZ-ului îl constituie creşterea suprafeţelor de spaţii verzi amenajate, create sau reabilitate accesibile publicului, şi, nu în ultimul rând, introducerea acestora în Registrul Local al Spaţiilor Verzi. Conform informaţiilor primite de la cei care administrează acest Registru, Direcţia Patrimoniu din Primărie, la momentul documentării noastre (31 octombrie), era înregistrată suprafaţa de 39,29 hectare de spaţiu verde. Pe de altă parte, mai preciza Cristian Trăistaru, directorul Direcţiei Patrimoniu, odată intrat în acest registru, spaţiului respectiv nu i se mai poate schimba destinaţia sub nicio formă.

Ca urmare a aprobării documentaţiei prezentate în şedinţa de consiliu din 26 octombrie, vor putea fi realizate, în zona Canalului Cama, investiţii care vizează crearea unui traseu-promenadă continuu pentru pietoni şi biciclişti, dezvoltarea unui parc-grădină urbană, valorificarea malurilor Canalului prin amenajarea de pontoane şi, nu în ultimul rând, promovarea activităţilor în aer liber prin amenajarea unor zone pentru sport, o instalaţie de tip tiroliană, locuri de joacă pentru copii. Tot în cadrul acestui nou plan urbanistic, în zonă se vor putea amplasa foişoare, observatoare de păsări, belvedere, gradene sau cinema în aer liber.

(Jurnal)