Guvernul pregăteşte un impozit special pentru persoanele care vând mai mult de două maşini pe an. De anul viitor, acestea vor plăti contribuţii sociale pentru sănătate şi pensii, la fel ca şi în cazul activităţilor independente.

Temerile autorităţilor s-au adeverit odată cu eliminarea, la 1 februarie 2017, a timbrului de mediu. Numărul maşinilor second-hand, în special cele Euro2 şi Euro3, a crescut vertiginos. În aceste condiţii, autorităţile vor să stopeze acest fenomen.  Una dintre cele mai vehiculate măsuri şi care va intra în vigoare de anul viitor, îi afectează în special pe samsarii de maşini.

Altfel spus, de la 1 ianuarie 2018, o persoană care vinde mai mult de două maşini pe an va fi încadrată în categoria persoanelor care realizează activităţi independente, astfel că va plăti un impozit special.  Mai exact, potrivit cadrului legislativ, din venitul total anual obţinut din vânzarea maşinilor, vor fi scăzute cheltuieli forfetare de 40% pentru stabilirea venitului net. Din suma rămasă, persoana în cauză va plăti contribuţii speciale la pensii şi sănătate, în cotă totală de 35%.

Noua prevedere legală vine la scurt timp după ce Ministrul Mediului venise cu o serie de lămuriri cu privire la noua taxă auto pe care autorităţile o pregătesc, tot pentru anul viitor.                    (Jurnal)