Marţi, chiar dacă se spune că ar fi trei ceasuri rele, a fost ziua stabilită de primarul municipiului, Nicolae Barbu, pentru o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din Giurgiu.

La această întâlnire, derulată marţi, 31 octombrie, aceştia au avut ocazia de a pune „pe tapet” problemele pe care le întâmpină în domeniul serviciilor de salubritate, alimentare cu energie termică şi apă-canal. Pentru toate acestea, atât primarul Barbu, cât şi viceprimarul Ion Dragomir şi alţi reprezentanţi ai Primăriei, responsabili cu monitorizarea serviciilor publice, au încercat să găsească soluţii.

Un prim aspect abordat de edilul Nicolae Barbu a fost legat de furnizarea agentului termic. Prioritate au avut grădiniţele, şcolile şi liceele, apoi asociaţiile care au depus o cerere în acest sens, urmând ca de la 1 noiembrie să pornească încălzirea în tot oraşul. Referitor la condiţiile de furnizare a căldurii, acesta a precizat că s-a luat decizia introducerii unei presiuni mult mai mari pe reţea, pentru a vedea unde sunt probleme şi a intra astfel în iarnă fără incidente mari.

O problemă importantă adusă în atenţia asociaţiilor de proprietari a fost cea a datoriilor restante foarte mari pe care proprietarii le au către furnizorii de utilităţi, la GEP acestea însumând 10 miliarde lei vechi, iar la Apa Service, aproape nouă miliarde lei vechi. În cazul furnizorului de energie termică problema este stringentă, întrucât de încasarea acestor sume depinde asigurarea stocului de gaz necesar pentru această iarnă, stoc ce trebuie plătit în avans.

La rândul lor, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au fost invitaţi să pună întrebări şi să spună cu ce probleme se confruntă. Întrebările au vizat preţul gigacaloriei, cuantumul ajutoarelor pentru încălzire, situaţia proiectelor de anvelopare a blocurilor, programul de reabilitare a unor zone etc.

De asemenea, aceştia au adus în atenţie unele probleme legate de infiltraţia apei în subsol din diferite cauze, probleme la care primarul Nicolae Barbu a încercat să găsească soluţii.

(Jurnal)