Ziua de 20 iulie este cunoscută ca și „Ziua Gospodarului”, în special în rândul celor care lucrează în serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare.

Astfel, ieri, 20 iulie, pragul operatorului de apă și canal a fost trecut de părinți, copii și profesori ai Palatului Copiilor Giurgiu.

Pentru Apa Service Giurgiu, 20 iulie este și „Ziua Porților Deschise”.

Prima vizită a fost în incinta Uzinei de Apă unde au aflat despre istoricul clădirii și despre cum ajunge apa la robinetele noastre, în casele oamenilor. Laboratorul de analize Apa Service a constituit un punct de mare atracție pentru micii vizatori, căci au avut parte de experimente interesante cu apă, care i-au încântat și amuzat în egală măsură.

După o scurtă incursiune la Dispeceratul Apa Service, copiii s-au delectat în livada societății cu jocuri interactive despre apă și canalizare, dar și cu întrebări pline de mister, dar la care cei mici s-au descurcat excelent.

A fost o experiență inedită atât pentru copii, cât și pentru profesori și părinți, motiv pentru care și-au exprimat dorința de a reveni și cu altă ocazie.

(Jurnal)