Zile de coșmar pentru pompierii ISU Giurgiu în perioada minivacanței de Crăciun. Cele mai expuse, incendiilor, rămân containerele de gunoi!..

0
71

firefighter-by-snapshots-northcoastnowdotcom1-1024x686Perioada minivacanței de sărbători (22.12.2016 – 28.12.2016) a fost una de foc, la propriu, pentru subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu, care au intervenit pentru stingerea a nu mai puțin de 7 incendii izbucnite atât în municipiu, cât și în județ.

 Totul a început în data de 23 decembrie, la ora 21:06, când I.S.U. Giurgiu  a fost solicitat să intervină în localitatea Greaca, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. După executarea recunoașterii, s-a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 6 mp.

O zi mai târziu, la ora 03:20, I.S.U. Giurgiu a acționat în municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la 5 containere de gunoi menajer. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. 

În aceeași zi, la ora 20:14, I.S.U. Giurgiu a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit de data aceasta în localitatea Hodivoaia, la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. După executarea recunoașterii s-a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars tavanele a două dormitoare pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

În data de 25.12.2016, la ora 14:17, un incendiu de vegetație uscată a necesitat intervenția de urgență Inspectoratului în localitatea Ciorogârla. În acest sens, Detașamentul de Pompieri Bolintin Deal a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 5 mp vegetație uscată, gunoi menajer și 50 anvelope de autoturism.

În data de 26 decembrie, la ora 18:18, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină într-o altă localitate – Stejaru, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. S-a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 3000 kg cereale, o betonieră și trei butoaie de lemn.

O zi mai târziu, I.S.U. Giurgiu a mai avut două  intervenții, acționând mai întâi în localitatea Palanca, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, apoi în municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tomberon de gunoi, în urma căruia au ars un container din material plastic și aproximativ 100 kg gunoi menajer.

După cum probabil ați observat din rândurile de mai sus cele mai expuse , incendiilor , rămân containerele de gunoi, din cauza iresponsabilității unor cetățeni ce continuă –  în ciuda tuturor avertizărilor primite – să arunce mucuri de țigări aprinse și jarul încă aprins din sobele caselor de locuit…

(Teodora Nicolau)