politie-frontiera 

În data de 30 decembrie, ora 19.23, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Dimitrov N., în vârstă de 42 ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta cutii cu drajeuri de ciocolată, din Bulgaria către o societate din Ungaria.

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea CO2, care a indicat valori peste nivelul normal. Astfel, s-a procedat la deschiderea si verificarea compartimentului marfă, iar in interiorul acestuia au fost descoperite ascunse  un număr de 48 de persoane – 17 minori, 9 femei și 22 de bărbați.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni irakieni, adulții au vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, iar dintre minori, cel mai mic avea numai câteva luni. Migranții au declarat că doreau să ajungă în Ungaria, iar șoferul camionului că nu avea cunoştinţă despre prezenţa acestora în compartimentul marfă al autovehiculului.

Conform  protocolului româno – bulgar, şoferul bulgar şi cetățenii irakieni au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)